Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yayla çorbası

1 su bardağı pirinç
8 su bardağı su
1 yumurta
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 limon suyu
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Suyu tencereye koyup pirinçleri haşlayın. Yumurta, un, yoğurt, limon suyu ve tuzu çırpın. Çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak çorbaya katın. Haşlanmış nohut ve mercimeği de çorbaya ilave edip iyice kaynayana kadar pişirin. Üzerine yağda kızdırılmış nane koyarak servis yapın.

Tavuk etli patlıcan
6 adet orta boy patlıcan
300 gr. kuşbaşı tavuk eti
4 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet soğan
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
3 diş sarmısak
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tavuk etlerini suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Yağı ekleyip kavurun. Soğan, sivri biber ve sarmısakları doğrayıp ete ilave edin ve beraber kavurun. Beş dakika sonra doğranmış domatesi ve suyu ekleyip kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. En son kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyin. Patlıcanları alacalı soyup üzerini yağlayın ve 200 derecedeki fırında 20 dakika, ara sıra çevirerek pişirin. Ortasını açıp tavuklu harcı doldurun ve 200 derece fırında 10 dakika pişirin.

Yeşil rüya
4 adet kivi
1 çay bardağı üzüm suyu
Yarım su bardağı süzme yoğurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Limonata için:

2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
3 adet limonun suyu
1 su bardağı su
Limonata için tüm malzemeyi karıştırıp soğumaya bırakın. Kiviyi ve üzüm suyunu blenderdan geçirin. Üzerine soğumuş limonatayı ekleyip karıştırın. Başka bir kapta süzme yoğurt ve pudra şekerini karıştırın. Kivili limonlu karışımı bardağa alıp üzerine yoğurtlu karışımı koyun. Soğutup servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA