Yumurtayı iyice çırpın. Yoğurt ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı bir tencereye alıp, et suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte topaklanmaması için tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Üzeri için tavaya aldığınız tereyağında halka doğranmış sivri biberleri ve kırmızı biberi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
MALZEMELER
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1.5 çorba kaşığı un
4 su bardağı et suyu veya su
Tuz Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
Kırmızıbiber
Dereotlu börek
Yumurta, dereotu, beyaz peynir, yoğurt ve sıvıyağı blenderden geçirin. Düz bir zemine, bir adet yufkayı serin ve üzerine hazırladınız malzemenin üçte birini yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin, malzeme yayın. Son yufkayı da üzerine sererek kalan malzemeyi yayın. Bu üç katlı yufkanın her iki tarafından ortaya doğru rulo yaparak sarın. Rulolar ortada birleştiğinde ortadan keserek iki rulo elde edin. Ruloları tepsiye koyun. Buzlukta bir süre bekletin. Buzluktan çıkartıp birer parmak kalınlığında dilimler kesin. Sıvıyağda kızartarak servis yapın.
MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 demet dereotu
150 gr. beyaz peynir
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Körili hindi göğsü
Hindi ve soğanı şerit halinde kesip, bir tavaya alın. Sıvıyağda pembeleştirin. Köri ve unu serpip, kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan indirdikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Çeşitli sebzelerle süsleyip, servis yapın.
MALZEMELER
200 gr. hindi göğüs
2 adet patates
1 adet soğan l 1 çorba kaşığı köri l 1 tatlı kaşığı un
Yarım su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber