Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Akdeniz usulü sebze
1 adet patlıcan
1 adet kabak
250 gr. kiraz domates
1 adet kırmızı biber
1 adet sivri biber
1 su bardağı mantar
1 çorba kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
Patlıcan ve kabağı soyup boylamasına dilimleyin. Tuzlu suda 15 dakika bekletip kurulayın. Biberleri ince dilimleyin. Domates hariç tüm sebzeleri 180 derecede önceden ısıtılmış fırında közleyin. Sebzeleri servis tabağına alın. Sirke, fesleğen ve limon suyunu ayrı bir kapta karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirin. Kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.

Sosisli pilav
1.5 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı pirinç
Tuz
3 su bardağı su
Kekik
2 adet domates
300 gr. sosis
karabiber
2 adet biber
1 tatlı kaşığı şeker
Margarini eritip pirinci bir-iki dakika kavurun. Suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Sosisleri ve biberleri halka halka doğrayın. Tencereye alıp pişirin. Üzerine şeker, tuz, karabiber ve kekiği serpin, 5 dakika daha pişirin. Pilavın üzerine yayıp servis yapın.

Çikolatalı ekmekler
8 dilim tost ekmeği
80 gr. bitter çikolata
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
Ekmeklerin kenarlarını kesin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ekmek diliminin üzerine erimiş çikolatayı sürün ve üzerine ikince ekmeği tost yapar gibi kapatın. Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp dört adet ekmek elde edin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Ekmekleri önce süte, sonra una, en son olarak çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA