Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kaymaklı yoğurt tatlısı

MALZEMELER
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pirinç unu
100 gr. kaymak
2 çay kaşığı karbonat Şerbeti için:
2.5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yumurtaları ve toz şekeri, hafif ateşte şeker eriyene kadar çırpın. Ocaktan alıp irmik, pirinç unu, kaymak ve karbonatla karıştırın, yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için, toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca tereyağı ve limon kabuğu rendesini ilave edip ocaktan alın. Sıcakken tatlının üzerine gezdirin. Üzerini bir kapakla kapatıp fırına verin ve beş dakika daha pişirin. Üzerine kaymak koyarak servis yapın.

***
Ezogelin çorbası

MALZEMELER
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
6 su bardağı su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
1/2 limon suyu
Nane
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yıkanmış mercimeği, bulguru ve suyu kaynamaya bırakın. İçine rendelenmiş soğanı ekleyip 30 dakika pişirin. Unu yağda hafif kavurun. İçine salça, nane ve kırmızıbiber ekleyin. Çorbanın suyundan da biraz ilave edin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Bu karışımı çorbaya ekleyin.

***
Ay çekirdekli tavuk

MALZEMELER
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
500 gram tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı acı biber salçası
Tuz
1.5 su bardağı sıcak su

Tereyağını eritin. Üzerine ay çekirdeği, hardal, salça ve tuz katın, biraz çevirip ocaktan alın. Tavukları bu sosa bulayıp tencereye yerleştirin. Üzerine bir su bardağı sıcak su döküp 25 dakika pişirin. Tavuğu servis tabağına alın. Kalan sosun üzerine yarım su bardağı su koyup kaynatın, sonra tavuğun üzerine gezdirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA