MALZEMELER
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt İçi için:
500 gr. lor peyniri
100 gr. tereyağı
1/2 demet ıspanak
1 adet yumurta
Un, maya ve tuzu harmanlayın. Üzerine sütü ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. İç malzemeleri için ıspanağı ince ince kıyın. Üzerine lor peynirini ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Hamurları elinizle ya da merdaneyle açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin, üzerine tereyağı koyun. 200 derecede 25 dakika pişirin.
KEREVİZ SALATASI
MALZEMELER
1 adet kıvırcık marul
1 adet domates
1 adet salatalık
2 adet haşlanmış pancar
3 adet haşlanmış kereviz
1/2 kalıp beyaz peynir
2 adet sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Marulu yıkayıp büyük bir servis tabağını kaplayacak şekilde yerleştirin. Domates, salatalık, pancar ve kerevizleri küp küp doğrayın. Beyaz peyniri de küçük küçük kesin. Hepsini bir kapta harmanlayın, marulun üzerine aktarın. Dövülmüş sarımsakları ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.