Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli sebzeli kereviz

MALZEMELER
250 gr. dana kuşbaşı
3 adet orta boy kereviz
20 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1'er adet patates, havuç ve kırmızı biber
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Eti yıkayıp kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine ayıklanmış arpacık soğanları ve tereyağını koyup karıştırın. Küp doğranmış patates, havuç ve kırmızı biberi ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. İki parmak kalınlığında kestiğiniz kerevizlerin içlerini oyun ve limonlu suda haşlayın. Haşladığınız suyun bir su bardağını alıp unla karıştırın. Bu karışımı etlerin içine boşaltın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış kerevizleri servis tabağına alın ve üzerlerine etli karışımı pay edin. Nar taneleri ile süsleyin.


Kestane kreması
MALZEMELER
500 gr. kestane
1 su bardağı krema
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
2 paket vanilya
Kestaneleri bıçakla bir kenarından çizdikten sonra haşlayın ve kabuklarını soyun. Bir çatalla ezip içine krema, toz şeker, kıyılmış ceviz ve vanilya katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu bir kıvama gelmesi için buzdolabında bir saat bekletin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA