MALZEMELER
1 adet karnabahar
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 su bardağı su
1 çay bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz biber
Tuz
Karnabaharı çiçeklerine ayırın, tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Unu, rengi dönene kadar sıvı yağda kavurun. Üzerine süt ve suyu ekleyin, kaynayana dek karıştırın. Şehriyeyi de ekleyip 15 dakika pişirin. Tencereye karnabaharları ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 10-15 dakika daha pişirin. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis yapın.
KARAMELLİ MISIR
MALZEMELER
1 çay bardağı cin mısırı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su
Mısırları, zeytinyağı koyduğunuz bir tencerede, arada bir tencereyi sallayarak patlatın. Toz şeker ve suyu, toz şeker köpürünceye kadar pişirip karamel hazırlayın. Ocaktan alın ve iki dakika karıştırarak soğutun. Karameli mısırların üzerine döküp karıştırın.