Soğan sarması
4 adet iri soğan İç malzemesi için:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kıyma
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
İç malzeme için verilen malzemeleri güzelce yoğurun. Soğanları, üzerini ve altını çok az keserek soyun, bol suda içleri çıkana kadar haşlayın. Soğanın her yaprağına hazırladığınız içten koyup sarın. Tencereye dizip üzerine biraz sıvı yağ dökün. Üzerine çok çıkmayacak kadar su koyup düz bir tabak koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
Havuçlu irmikli kek
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
2 adet havuç
1 su bardağı süt
Yumurta ve şekeri çırpın; sıvı yağ, un, irmik ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın. Rendelenmiş havucu da hazırladığınız karışıma katıp karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba döküp 180 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkınca üzerine bir su bardağı süt dökün.