MALZEMELER
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı soğuk su İçi için:
1 adet soğan
300 gr. kıyma
Karabiber
2 çorba kaşığı mısır unu
Tuz
Unun ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu unun ortasına koyun; yoğurup, pütürlü bir hamur elde edin. Soğuk suyu ilave edip hamuru toparlayın. Un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın, parçalar keserek kalıplara döşeyin. Kıymayı rendelenmiş soğanla kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu da ilave ederek bir-iki dakika daha kavurun. Soğuduktan sonra harcı kalıplara bölüştürün. Üzerine hamurdan kapak yapın. Yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında pişirin.
Pazı kavurma
MALZEMELER
1 demet pazı
1 adet soğan
50 gr. çiğ badem
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet közlenmiş kırmız biber
2 adet çarliston biber
Pazıların yaprak kısımlarını doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup yarım ay şeklinde doğranmış soğanları üç dakika sote edin. Üzerine uzun şeritler halinde doğranmış kırmızı biberi, çarliston biberi ekleyin. Sarımsak ve pazı yapraklarını ekleyip 10 dakika pişirin. Bademleri üzerine ekleyin.