Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Lebeniye çorbası

MALZEMELER
2 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
5 su bardağı sıcak et suyu
1 çay bardağı konserve mısır
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün yine ayrı kaplarda haşlayın. Hepsini bir tencereye alın. Üzerine et suyunu ekleyip 20 dakika pişirin. Sonra mısırı ekleyip beş dakika daha pişirin. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. Üzerine çorbanın suyundan azar azar ekleyerek yoğurdu çorbayla aynı sıcaklığa getirin. Ocağın altını kısın ve yoğurdu tencereye azar azar ilave edin. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Tereyağını kızdırıp, içine naneyi ekleyin. Sonra pulbiberi koyup ocağı kapatın. Karışımı çorbanın üzerine dökün.

Un helvası
MALZEMELER
200 gr. tereyağı
200 gr. un
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı süt

Tereyağını tavada eritip üzerine unu ekleyip kavurmaya devam edin. Yaklaşık 10 dakika kadar kavurun. Üzerine şekerle kaynatılmış sütü döküp karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alıp servis kabına dökün. Üzerini cevizle süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA