Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çilekli pasta

Pasta kekini sütle ıslatın. Kremşantiyi sütle çırpıp buzdolabında bekletin. Süt, yumurta sarısı, un ve şekeri sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kremanın içine dolapta beklettiğiniz kremşantiyi ekleyip karıştırın. Kremanın yarısını keke sürün, üzerine çilekleri dizip diğer keki yerleştirin. Kalan kremayı üzerine sürün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

1 adet hazır pasta keki
400 gr. çilek
Kreması için:
1 paket kremşanti
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
Islatmak için:
1 su bardağı süt

Yoğurtlu bulgur

Bulgura rendelenmiş soğan, yumurta, kırmızıbiber ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ara sıra elinizle soğuk su serpip macun kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan irice köfteler yapıp kaynayan suda beş dakika haşlayıp çıkartın. Üzerine tereyağında yakılmış nane ve sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber
3 diş sarımsak
Nane

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA