Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kepekli poğaça

MALZEMELER
1 yumurta
10 gr. yaş maya
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, mahlep
1 çorba kaşığı şeker
2,5 -3 su bardağı kepekli un
Susam

Yoğurma kabının içinde unu yerleştirip ortasını havuz gibi açın. İçine mayayı ufalayıp üzerine ılık su, şeker, tuz ekleyip karıştın ve bu şekilde bekletin. Daha sonra yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tereyağını ilave ederek yumuşak bir hamur yapın, üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartın ve top haline getirin. Avuç içinde açıp oval şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecede 30 dakika pişmeye bırakın.

Zeytinli hindi sote
MALZEMELER
400 gr. hindi göğüs eti
20 adet zeytin
1 adet kırmızıbiber
3 adet çarliston biber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
Kekik
Kimyon

Hindi etlerini dilimleyip zeytinyağında beş dakika sote edin. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve çekirdekleri çıkartılarak doğranmış zeytinleri ekleyin. Uzun şerit halinde doğranmış kırmızıbiber ve çarliston biberi ilave ederek yedi-sekiz dakika kavurun. Baharatları ekleyip en son rendelenmiş domatesi ilave edin. Domates suyunu çekinceye kadar pişirin.

Şeker börek
MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
100 gr. beyaz peynir
2-3 dal maydanoz
1 adet sivri biber
1 adet yumurta sarısı

Milföyleri unla açıp her birini dört eşit parçaya bölün. Ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve doğranmış sivri biberi karıştırın, milföylere bölüştürün. Milföyleri katlayıp şeker paketi gibi kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA