MALZEMELER
8 adet milföy hamuru İçi için:
4 adet orta boy şeftali
6 adet kayısı
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı su
1 çay bardağı karadut
Üzerine:
Pudra şekeri
Kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş şeftali ile ikiye bölünmüş kayısıları, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Nişastayı su ile açıp meyvelerin üzerine boşaltın ve iki dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp karadutu ekleyin ve soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin. İç harçtan hamurun bir kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Kıtır tavuk
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü eti
1 adet soğan
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 dilim kepek ekmeği
Kekik
Karabiber
1/2 limon suyu
Tuz
Soğanları rendeleyip bir kaba alın. Üzerine hardal, limon suyu ve baharatları koyup karıştırın. Tavukları bu harca bulayın. Daha sonra kepek ekmeğini ufalayın. Etleri fırın tepsisine dizip üstlerine ufalanmış ekmekleri serpin ve 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.