Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Ispanaklı hindi
2 parça hindi göğsü
1/2 kg ıspanak
100 gr. lor peyniri
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Kırmızıbiber Süslemek için: Havuç dilimleri
Etleri hiç dövmeden, ortasından kese şeklinde açın. Kenarlarını kesmeden bıçağı ucuna kadar batırıp sağa sola oynatarak çıkarın. Ispanağı haşlayıp ince ince kıyın. Üzerine lor peynirini ve baharatları katıp karıştırın. Hazırladığınız harcı hindi göğüs etlerinin içine doldurun. Etleri fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağı sürün, arzu ettiğiniz baharatlarla tatlandırın. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın. İnce dilimler halinde kesilmiş havuçla servis yapın.

Kaşar peynirli patlıcan
3 adet patlıcan
5 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr. taze kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Yıkadığınız patlıcanları bir kaba aktarın. Sarımsakları tuzla ezin ve zeytinyağıyla birlikte patlıcana ekleyip karıştırın. Patlıcanlı karışımı, fırına dayanıklı bir kaba yayın. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın. 180 derece fırında, üzeri kızarana dek 10 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA