Mısırlı yaprak sarması
1 çay bardağı aşurelik buğday
200 gr. taze asma yaprağı
1 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı mısır
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet dereotu
2 adet domates
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı nar ekşisi
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Mantar soslu tavuk
400 gr. kemiksiz dövülmüş tavuk göğsü
1 adet soğan
150 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz
Karabiber
Tavuk etlerini yağsız tavada kızartın. Ardından tavadan alın ve aynı tavaya yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, mantarları ve tereyağını koyup beş dakika pişirin. Üzerine tavukları koyup pişirmeye devam edin. Baharatları ve kremayı ekleyip bir taşım kaynatın.