Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Vişneli ekmek tatlısı

MALZEMELER
1 kg. vişne
1.5 kg. toz şeker
1/2 limon
4 su bardağı su
2 adet ekmek Üzerine:
1/2 su bardağı toz şeker
Süslemek için krem şanti

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın, toz şeker ve su ekleyerek kaynatın. Limon suyunu katıp soğumaya alın. Ekmekleri dilimleyip kızartın. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerine yarım su bardağı toz şekerin yarısını serpin. Hazırladığınız kompostonun bir kısmını ayırıp taneleriyle ekmeklerin üzerine yayın. Kalan ekmekleri vişnelerin üzerine koyun. Toz şeker serpin. Ekmekleri kapatacak biçimde kompostoyu yayın. Tepsiyi ocağa alın. Orta ateşte yavaş yavaş kaynatın. Ekmekler suyunu çekince ocaktan alın. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

Enginarlı mantar çorbası
MALZEMELER
2 adet enginar
100 gr. mantar
1 çoraba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
Tuz
Karabiber

Enginar ve mantarları küp şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Üzerine sütü, mantarları ve enginarları katıp karıştırın. Suyunu ilave edip 20 dakika kaynamaya bırakın.

Bezelye kaplı rosto
MALZEMELER
300 gr. rostoluk et
1 su bardağı bezelye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Bezelyeleri bir tepsiye yayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin. Üzerine zeytinyağı, ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyerek robottan geçirin. Eti, tuz ve karabiberle tatlandırın ve tereyağında kızartın. Daha sonra bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini bezelyeli karışımla kaplayın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA