Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Güllaçlı irmik helvası

MALZEMELER
4-5 yaprak güllaç
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker Helva için:
1 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2.5 su bardağı süt
1 bardağı toz şeker

Ilık süt ve toz şekeri karıştırın. Güllaç yapraklarını ıslatıp buzdolabında bir saat bekletin. Helva için tereyağı ve fıstığı iki dakika kavurun. İrmiği ekleyip fıstığın rengi dönene kadar kavurun. Ocaktan alıp toz şekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp 10 dakika demlendirin. Güllaçtan yuvarlaklar kesin. Bir kaseye bir kat güllaç, bir kat helva olacak şekilde üst üste döşeyin. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın.

Sütlü erişte

MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gr. fırınlanmış erişte
2 adet orta boy kabak
1 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı haşlanmış mısır
Yarım su bardağı ceviz
Tuz

Süt, su, bir çorba kaşığı tereyağı ve tuzu bir tencerede kaynatın, içine erişteleri atın. Diğer taraftan kalan tereyağını eritip küp küp doğranmış kabak ve kırmızı biberleri sote edin. Ocaktan almaya yakın, mısırları ve tuzunu da ekleyin. Hepsini beraber bir-iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Pişen erişteleri süzüp servis tabağına alın. Üzerine sebzeli karışımı ekleyin. Cevizleri ilave ederek servis yapın.

Bezelye çorbası
MALZEMELER
2 su bardağı bezelye
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
Tuz, karabiber
5 su bardağı su

Tencereye yıkanmış bezelyeyi, dereotu ve naneyi koyun. İçine irice doğranmış soğanı ve suyu da ekleyip kapağını kapatın. 15 dakika bezelyeler pişinceye kadar pişirin. Daha sonra blendır'dan geçirin. Tuzunu ve biberini ayarlayın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA