Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kabak haşlama

MALZEMELER
4 adet kabak
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
Kırmızı pul biber
Nane

Kabakları uzun parmak şeklinde doğrayın ve çok az suda 10 dakika kadar haşlayın. Servis tabağına alıp üzerine tuz serpin. Sarımsaklı yoğurdu karıştırıp haşlanmış kabağın üzerine dökün. Yağı kırmızı pul biberle yakıp üzerine gezdirin.

Milföyde köfte
MALZEMELER
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı Köfte için:
200 gram kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber

Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin ve unlanmış zeminde incecik açın. Köfte için verilen malzemeleri yoğurun ve açtığınız hamurun uç kısmına yerleştirin. Hamuru kıyma ile birlikte yuvarlayarak rulo yapın. Kenarlarını kapatıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

Pekmezli pratik künefe
MALZEMELER
400 gr. kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gr. tuzsuz dil peyniri
1 çorba kaşığı pekmez
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Şeker ile suyu kaynatıp limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Tel kadayıf ile tereyağını elinizle iyice ovalayın. Küçük bir tavaya fırça yardımıyla pekmezi sürün. Üzerine kadayıftan bir miktar ilave ederek iyice bastırın. Didiklenmiş peynirin bir kısmını da üzerine yayın. Üzerine tekrar kadayıf koyun. Ocağın üzerinde kısık ateşte her iki yüzünü beşer dakika kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA