Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Yufkalı köfte
2 adet yufka
1 su bardağı çekilmiş Antepfıstığı
500 gr. kıyma
1 adet yumurta
2 adet soğan
4 dilim bayat ekmek
1/2 demet maydanoz
1'er çay kaşığı kimyon, karabiber
Tuz
Yufka ve fıstık hariç tüm malzemeyi karıştırın, mutfak robotunda çekin. Fıstığı ilave ederek iyice yoğurun. Harcı ikiye ayırın. Rulo şekline getirip yufkalara sarın. Bu şekilde en az yarım saat buzdolabında bekletin. Sonra bir santim eninde halkalar keserek, şişlere geçirin. Fırın ızgarasında pişirin.

Sarımsaklı kabak
10 adet minyatür kabak
Bir tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
1/2 limonun suyu
1/2 fincan zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarımsak
Dereotu
Kabakları, kabak oyacağıyla soyun. Uç kısımlarını koparmadan dörde bölün. Üzerine bir su bardağı su, toz şeker, tuz ve karabiber koyup yapışmaz yüzeyli bir tavada diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına alın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarımsağı karıştırıp üzerine gezdirin.

Üzümlü milföy
5 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp fırında 15 dakika kızartın. Krem şantiyi sütle çırpın. Toz şeker, su ve limon suyunu beş dakika pişirin, ocaktan alıp içine üzüm tanelerini koyun ve iki dakika bekletin. Milföylerin ortasını, fazla derin olmayacak şekilde yarın. Ortalarına krem şantiyi sıkın. Üzerlerine şerbetli üzümleri koyun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA