Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı bonfile

MALZEMELER
2 dilim bonfile
1 çay bardağı çiğ krema
1 çorba kaşığı tane karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Biberiye
Karabiber

Bonfileyi zeytinyağıyla ovalayın, 20 dakika dinlendirin. Kızdırılmış tavada iki yüzünü iyice kızartın. Bir fırın tepsisine koyup 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Aynı tavaya kremayı koyun, üzerine tane karabiber, tereyağı ve bir çay bardağı sıcak su koyup iki dakika pişirin. Eti servis tabağına alın. Üzerine kremalı sosu dökerek servis yapın.

Mısır mücveri

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış mısır
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı zeytinyağı
10 dal maydanoz
6 dal taze nane
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yumurtaları çırpın, zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve nane ilave edip çırpmaya devam edin. Mısır, un, kabartma tozu, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın. Harçtan bir çorba kaşığı alıp yağda kızartın.

Kayısılı kek
MALZEMELER
2 adet yumurta
1.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
14 taze kayısı

Yumurta, şeker, süt ve yağı çırpın. Çırpmaya devam ederek un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Kayısıları doğrayın. Yağlanmış, unlanmış fırın kabına kayısıların yarısını koyun, üzerine kek harcını dökün. Kalan kayısıları da üzerine koyun. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA