Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pancar çorbası

MALZEMELER
2 adet pancar
1 adet havuç
2 adet kırmızı biber
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sirke
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı soya sosu

Kabukları soyulmuş pancarları, havucu ve kırmızı biberi tencereye koyun. Sarımsak, tereyağı, sirke ve suyu katarak 30 dakika pişirin ve blender'dan geçirin. Tekrar tencereye alın ve soya sosunu ekleyerek bir taşım daha kaynatın.

Fasulyeli börülce
MALZEMELER
200 gr. deniz börülcesi
200 gr. taze fasulye
2 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon

Deniz börülcelerini haşlayıp kılcıklarını temizleyin. Taze fasulyeyi de haşlayın. Dövülmüş sarımsağı zeytinyağında kavurun. Üzerine börülce ve fasulyeyi ekleyip üç dakika kadar kavurun, üzerine limon suyu sıkın.

Pideli et sote
MALZEMELER
1 adet pide
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
6 adet sivri biber
4 adet domates
3 diş sarımsak
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber

Pideyi iri küp şeklinde doğrayın ve fırın tepsisine yayıp 200 derece fırında, 15 dakika kızartın. Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. İçine piyazlık doğranmış soğan ilave edip bir-iki dakika kavurun. Kıyılmış sivri biber ve sarımsak, küp küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve pul biberi de katın. İki dakika daha kavurup suyu ekleyin ve 30 dakika pişirin. Pideyi servis tabağına alın. Üzerine eti boşaltın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA