Saç kavurma
500 gr. kuşbaşı et
10 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet soğan
100 gr. tereyağı
Tereyağını eritin, ufak doğranmış sivri biberleri ekleyip biraz kavurun. Ufak doğranmış soğanları ekleyip biraz daha kavurun. Doğranmış domatesleri ekleyip orta ateşte pişirin. Eti ilave edip tuz ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
Çikolatalı revani
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
2.5 su bardağı un
1.5 çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao Şerbeti için:
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
2 su bardağı şeker
Su ve şekeri dört dakika kaynatın, limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Yumurtalar, şeker, yağ, yoğurt ve suyu çırpın. İrmik, un ve kabartma tozunu ekleyip koyu kek kıvamında bir hamur yapın. Yağlanmış kaba boşaltıp 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Çıkınca üzerine ılık şerbeti dökün.