MALZEMELER
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 adet kızarmış havuç
1 adet elma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
4.5 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Soğan, sarımsak, elma ve kızarmış havuçları küçük küçük doğrayın. Yağı kızdırın, doğranmış malzemelerle birlikte baharat ve tuzu katıp 5 dakika pişirin. Ateşi kısıp unu ilave edin ve iyice karıştırın. Et suyunu da tencereye koyun. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp blender'dan geçirin. Biraz krema ve maydanozla servis yapın.
Mısır gevrekli tart
MALZEMELER
1 su bardağı badem
250 gr. beyaz çikolata
100 gr. mısır gevreği
600 gr. frambuaz
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket pasta kreması
Bademleri sıcak suda bekletin. Kabuklarını soyup kavurun. Çikolatayı eritip badem ve mısır gevreği ile karıştırın ve kek kalıbına yayın. Üzerini örtüp, 7-8 saat bekletin. Frambuazları, şeker ve nişastayla karıştırıp püre yapın ve kısık ateşte kaynatın. Pasta kremasını hazırlayın. Gevrekli karışımı tabağa alın. Üzerine kremayı ve frambuaz püresini yayın. Dolapta birkaç saat bekletin.