MALZEMELER
300 gr. tavuk göğüs eti
1 adet patates
1 adet lavaş ekmeği
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
Patatesleri kibrit çöpü gibi doğrayıp kızartın. Tavuk etlerini ızgarada pişirin. Tereyağı ve salçayı bir tavada pişirin. Üzerine suyu ekleyip beş dakika kaynatın. Lavaş ekmeğini servis tabağına alın, üzerine tavukları, en üste patatesleri koyun. Salçalı yağ ve yoğurtla servis yapın.
Bulgurlu paçanga böreği
MALZEMELER
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivribiber
2 adet domates
4 çorba kaşığı ince bulgur
100 gr. kaşar peyniri
3 adet yufka
3 adet yumurtanın akı
2 su bardağı galeta unu
Pastırmayı doğrayıp tereyağında kavurun. İnce ince kıyılmış sivri biber, küp küp doğranmış domates, bulgur ve rendelenmiş peyniri katıp karıştırın. Yufkaları 12 üçgen parçaya kesin. Üçgenlerin geniş kısmına harç koyun ve sigara böreği gibi sarın. Börekleri önce yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın ve sıvı yağda kızartın.