MALZEMELER
400 gr. kuşbaşı et
3 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Tereyağını eritin, etleri ekleyin ve suyunu bırakıp çekinceye kadar harlı ateşte kavurun. Doğranmış soğan ve biberi katıp birkaç dakika daha kavurun. Üzerine alacalı soyulmuş ve iri doğranmış patlıcanı, iri küp doğranmış domatesi, salçayı, tuz ve karabiberi koyup 10 dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edip kısık ateşte 20 dakika daha pişirin
Fıstıklı fırın makarna
MALZEMELER
1/2 paket fırın makarna
3 çorba kaşığı fıstık
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
Makarnayı yaklaşık 15 dakika haşlayıp eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Üzerine doğranmış soğan ve domatesleri ekleyip servis tabağına alın. Üzerine yağsız tavada kavrulmuş fıstıkları serperek servis yapın.