Türkiye'nin en iyi haber sitesi

MALZEMELER
3 adet kabak
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet salatalık
200 gr. beyaz peynir
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Salatalık ve kabakları rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Dereotunu çok ince kıyın. Yoğurdu çırpın ve sarımsakla karıştırıp rendelenmiş peyniri ekleyin. Tüm malzemeyi harmanlayın. Üzerine zeytinyağı dökerek servis yapın.

Fındıklı tatlı

MALZEMELER
1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
1 su bardağı un
1 çay bardağı soğuk su
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
2 damla limon suyu

Su ve şekeri beş dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. Bir-iki dakika kaynatıp ocaktan alın. Yumurtaları çırpıp kalan malzemeyi üzerine ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan çorba kaşığı ile parçalar alarak kızgın yağda kızartın. Soğuyan şerbeti hamurların üzerine dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER
BİZE ULAŞIN