Rendelenmiş soğanı ve havucu tereyağında kavurun. Üzerine mercimek, salça, sıcak su, bulgur ve baharatları ekleyin. Ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra 30 dakika kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
2 adet havuç
1 adet soğan
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kimyon
Kırmızı pul biber
Muzlu milföy pasta
Milföyleri ikiye bölüp çatalla delin. Tepsiye dizip üzerlerine kabarmamaları için nohut serpiştirin. 200 derecedeki fırında pişirin. Süt, un ve şekeri karıştırarak pişirin. Soğuyunca toz halindeki kremşantiyi ekleyip çırpın. Püre yapılmış muzu ekleyip karıştırın. Kremayı milföylerin üzerine sürün. Üç kat milföyü üst üste koyup üzerine pudra şekeri serpin.
MALZEMELER
12 adet milföy hamuru
1 litre süt
1 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
3 adet muz
1 paket toz kremşanti