MALZEMELER
4 adet kereviz
1 adet soğan
10 adet kuru kayısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 havuç
1 su bardağı portakal suyu
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp sıvı yağda iki dakika kavurun. Üzerine kuru kayısıları ekleyip kavurmaya devam edin. Dilimlenmiş havuçları ekleyin ve biraz daha kavurun. Portakal suyu ve soyulup iri iri doğranmış kerevizleri de ilave dedin. Hiç su koymadan orta ateşte 25 dakika kadar pişirin.
Fıstıklı pilav
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı Şam fıstığı
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı kuş üzümü
4 su bardağı sıcak su
1/2 demet maydanoz
1'er çay kaşığı yenibahar karabiber, pul biber ve tuz
Fıstıkları tereyağında kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklara ekleyin. Soğanlar da kavrulunca, ayıklanıp yıkanmış pirinci kavurun. Saplarını ayıkladığınız kuşüzümlerini ilave edin. Dört su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapayıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyin.