MALZEMELER
2 su bardağı irmik
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı yoğurt
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1/2 limonun suyu
İrmik,un, fındık, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içinde karıştırın. Yoğurdu ekleyip boza kıvamında koyu bir karışım elde edin. Karışımı yağlanmış kalıbın içine döküp üzerine bütün fındıkları tek sıra halinde dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıyı dilimleyin. Şeker ve suyu beş dakika kaynatıp ocaktan alın, limon suyunu ekleyin. Sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün, beş dakika daha fırında tutun.
Tavuklu ıspanak salatası
MALZEMELER
400 gr. ıspanak yaprağı
200 gr. tavuk göğüs eti
100 gr. dil peyniri
2 haşlanmış havuç
2 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Havucu rendeleyin. Tavuk etlerini haşlayıp didikleyin. Ispanak yapraklarını irice doğrayın ve servis tabağına bir kısmını yerleştirin. Rendelenmiş havuç, tavuk etleri ve sarımsaklı yoğurdu karıştırın. Üzerine kalan ıspanak yapraklarını da ekleyip harmanlayın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu dökerek servis yapın.