Zeytinyağlı pırasalı ıspanak
1 kg. ıspanak
300 gr. pırasa
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı çiğ badem
Tereyağı
1 adet limon
Bademleri tereyağında kavurun. Pırasaları ince ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Üzerine bir miktar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine irice doğranmış ıspanakları ekleyip pişirin. Üzerine bademleri ekleyerek ılık olarak servis yapın.
Mantar kurabiye
2 adet yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çorba kaşığı nişasta
Kıyılmış fındık, nişasta, yumurta akı ve pudra şekerini karıştırın. Kakao ve erimiş tereyağını da ekleyip yoğurun. Elinizle parçalar koparıp top şekli verin, ortasına bir küçük şişe kapağı ile hafifçe bastın. 200 derecedeki fırında 10 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.