Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı parfe

MALZEMELER
5 adet yumurta
1 su bardağı+3 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı su
325 gr. bitter çikolata
250 gr. margarin
Yumurtaları ve üç çorba kaşığı şekeri krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Bir bardak toz şekeri ve suyu kaynatın. İçine kıyılmış çikolatayı ve margarini ilave edin. Hafif ateşte karıştırarak iki dakika pişirip ocaktan alın. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip çırpın ve kelepçeli kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirip 175 derece fırında pişirin. Fırını kapatıp kapağını aralayın ve beş dakika fırında bekletin.

İncirli iç pilav

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
10 adet incir
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet küçük boy soğan
1'er tutam tarçın, yenibahar, karabiber
Tuz
5-6 dal dereotu

Dolmalık fıstığı kavurun. Kuşüzümünü ve inciri sıcak suda yarım saat bekletin. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, kuşüzümü, fıstık ve baharatları ekleyin. Birkaç dakika harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp dereotu ve incirleri ilave edin. 10 dakika demlendirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA