Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı pirinçli börek

Dolmalık fıstığı, kuşüzümünü ve pirinci ekleyip kavurun. Su ekleyip 20 dakika pişirin. Soğanı kavurun. Kıyılmış pastırmayı ekleyin, biraz daha kavurup pilava katın. Baharatları ekleyip karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölüp zeytinyağı sürün. Düz tarafına harçtan koyup rulo yapın. Üzerine zeytinyağı sürüp 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

4-5 dilim pastırma
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı

İÇİ İÇİN:

1 çorba kaşığı tereyağı
2'şer çorba kaşığı dolmalık fıstık ve kuşüzümü
2 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber ve pul biber

KIYMALI BULGURLU PAZI SARMA
İnce kıyılmış soğanı ve kıymayı kavurun. Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Bir saat kadar suda beklettiğiniz üzümleri, fıstık, rendelenmiş domates ve kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın. Pazı yapraklarını 10 dakika kadar haşlayıp soğuk sudan geçirin ve süzün. Pazı yapraklarını kıymalı harçla sarın. Biraz su ekleyip kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER

2 kg. pazı yaprağı
400 gr. kıyma
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı bulgur
1 çorba kaşığı fıstık
2 adet domates
Dereotu, nane
2 adet soğan

HAVUÇ KIZARTMASI
Havuçları ikiye bölüp uzunlamasına kalın kalın dilimleyin. Üzerlerine tuz serpin. Yumurtayı çırpın. Havuç dilimlerini önce yumurtaya, sonra kaşar peyniri rendesine, en son da una bulayıp kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.

MALZEMELER

5 adet havuç
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı un
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA