Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli muska böreği

Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Rendelenip suyu sıkılmış kabak, havuç, soğan ve kıyılmış biberi iki-üç dakika soteleyin. Kıyılmış pazı, maydanoz, dereotu ve naneyi ekleyip bir-iki dakika daha soteleyin. Peynirleri ve baharatları ekleyip karıştırın. Şerit yufkaların uç kısmına iç harçtan koyup muska şeklinde sarın. Börekleri kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER

2 adet yufka
2'şer adet kabak ve havuç
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2-3 yaprak pazı
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
8-10 dal nane
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1'er çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peynir
Tuz, karabiber

SÜTLÜ KADAYIF
Kadayıfı ve tereyağını harmanlayın. Kadayıftan avuç içi kadar kopararak fincanının içine yerleştirin. Ortasına fındık koyup kapatın. Fırın tepsisine yerleştirin. Fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Süt ve şekeri kaynatın. Kadayıfı dinlendirdikten sonra üzerine şekerli sütü gezdirin.

MALZEMELER

300 gr. kadayıf
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı çekilmiş fındık

ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker

İÇ BAKLALI BİFTEK
Patateslerin kabuklarını soyup tuzlu suda haşlayın. Sonra dilimleyip önlü arkalı kızartın. Baklaları, limon suyu ve bütün soğan eklediğiniz suda haşlayın. Süzüp kıyılmış dereotu ile karıştırın. Biftekleri baharatla tatlandırıp kızartın. Biftekleri; patates ve iç bakla eşliğinde servis yapın.

MALZEMELER

8 dilim biftek
2 adet patates
2 su bardağı iç bakla
2 çorba kaşığı limon suyu
1 adet soğan
Yeteri kadar su
4 dal dereotu
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA