Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fava

Baklaları altı saat bekletip süzün. Üzerine ince doğranmış soğan, zeytinyağı, şeker, limon suyu, tuz ve su ilave ederek 35-40 dakika pişirin. Ocaktan alıp blender'dan geçirin. Servis tabağına alın. Bu şekilde dolapta iki saat bekletip servis tabağında ters çevirin. İnce kıyılmış dereotu, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün.

MALZEMELER

3 su bardağı kuru iç bakla
2 soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
3 adet kesmeşeker
5 su bardağı su
Tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
5'er dal dereotu, nane, maydanoz
1/2 limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı

YALANCI ÇİĞ KÖFTE
Bulgurun üzerine bir su bardağı sıcak suyu azar azar döküp çektirin. Daha sonra salçaları ve baharatları ekleyip yoğurun. Haşlanmış patatesi sıcakken ilave ederek yoğurmaya davam edin. Ceviz, kıyılmış maydanoz ve zeytinyağını ekleyerek macun kıvamında bir harç elde edin. Şekil verip elinizle sıkın. Yeşilliklerle servis yapın.

MALZEMELER

1.5 su bardağı ince buldur
1 su bardağı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
5 dal maydanoz
2 patates
Tuz, karabiber, acı pul biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı

CEVİZLİ İNCİR TATLISI
İncirleri, tam ayırmadan ortadan ikiye bölün, üzerine şeker ve cevizi ekleyip beş dakika pişirin. Soğuyunca aralarına ceviz ve bal koyun. Fıstık ve bal karışımıyla üzerini süsleyin.

MALZEMELER

6 adet kuru incir
150 gr. ceviz
100 gr. fıstık
3 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı şeker

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA