Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeytinyağlı kepekli ekmek

Şeker, tuz ve mayayı, bir çay bardağı ılık suyla karıştırıp iki çorba kaşığı un ekleyin. Köpürünce derin bir kaseye alın. Tuzu, kalan suyu ve unu azar azar ekleyip ele yapışan bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerini örtüp kabarması için bekletin. Kabarınca zeytinleri ekleyin. Hamura şekil verip 220 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

1.5 su bardağı ılık su
10 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar kepekli un
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ayıklanmış siyah zeytin

SEBZELİ ET SARMA
Biftekleri baharatlar ve zeytinyağıyla ovup 10 dakika dinlendirin. Soğanı tereyağında kavurun. Kıyılmış maydanoz, ceviz, brokoli ve taze soğanı ekleyip beş dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp galeta unu ilave edin. En son rendelenmiş sarımsak ve kerevizi ekleyip karıştırın. Harcı, etin üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. 180 derecede 45-50 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

600 gr. biftek
1adet soğan
100 gr. brokoli
2 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
3 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kereviz
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik, kimyon

HURMALI HELVA
İrmiği tereyağında yaklaşık 15 dakika kavurun. Şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu ekleyip karıştırın. Helva kaşığın etrafında toparlanmaya başladıktan sonra beş dakika daha kavurup ocaktan alın, kıyılmış cevizi ve çikoltayı ekleyin. Hurmaların içine helva koyup servis yapın.

MALZEMELER

16 adet hurma
2 su bardağı irmik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviz
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
100 gr. bitter çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA