Çilekleri toz şekerle blender'dan geçirip bir taşım kaynatın. Suyla açılmış nişastayı üzerine ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Etimekleri küp küp doğrayıp kuplara paylaştırın. Üzerine çilekli karışımdan döküp soğutun. Sütle çırpılmış krem şanti koyduğunuz tatlıyı vişne reçeliyle süsleyin.
MALZEMELER
500 gr. çilek
6 dilim etimek
5 çorba kaşığı toz şeker
1/2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı vişne reçeli
LAHANALI KISIR
Bulgurun üzerine sıcak suyu ekleyerek şişmesini bekleyin. İnce kıyılmış soğanı ve lahanayı tuzla ovalayıp suyunu sıkın. Bulguru, salçaları, lahanayı ve soğanı karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz, pul biber, zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
MALZEMELER
1 adet küçük lahana
1.5 su bardağı ince bulgur
3 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 dal taze soğan
2 çorba kaşığı pul biber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 limon suyu
3 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, pul biber
HARDALLI KÖFTE
Rendelenmiş soğan, kıyma, hardal, ince dövülmüş sarımsak ve baharatları yoğurun. Mısır unu ve zeytinyağı ekleyip tekrar yoğurun. İstediğiniz şekilde ve büyüklükte köfteler yapıp yağsız tavada veya ızgarada pişirin.
MALZEMELER
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı hardal
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber