Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çağlalı yahni

Eti, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Piyazlık doğranmış soğan ve tereyağını ekleyip soteleyin. İkiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış çağla ve nohut ilave edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 30-35 dakika pişirin. İkiye bölünmüş domates, adaçayı ve kıyılmış dereotu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın.

MALZEMELER

500 gr. çağla
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
6 adet kiraz domates
2 yaprak adaçayı
1/2 demet dereotu
Tuz

ÇİLEKLİ FİYONK TATLI
Krema ile tereyağını karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Unlanmış zeminde açın ve bir bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Çileği zar şeklinde doğrayın, toz şeker ve vanilya katıp karıştırın. Hamurların ortasına çilekli harcı koyup rulo yapın. Yağlanmış fırına dizip 190 derecede pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER

1.5 çay bardağı krema
3 çorba kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN:
150 gr. çilek
2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

PAZILI VE LORLU BÖREK
Doğranmış pazı, rendelenmiş soğan, lor peyniri ve yumurtayı harmanlayın. Su ve yağı karıştırın. Yufkaların iki tanesini aralarına sulu karışımından sürerek üst üste koyun, tepsiye büzerek serin. Üzerine pazılı karışımı yayın. Kalan yufkaları da aralarını ıslatarak üzerine yayın. Kalan yağlı karışımı üzerine dökün. 200 derecede pişirin.

MALZEMELER

4 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ

İÇİ İÇİN:
1 demet pazı
1 adet soğan
200 gr. lor peyniri
1 yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA