Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yufkalı kebap

Soğanı rendeleyip suyunu süzün. Kıyma, baharatlar, ezilmiş sarımsak ve soğan suyunu yaklaşık 15 dakika yoğurun ve şişlere geçirip şekil verin ve ızgarada pişirin. Köfteler pişerken lavaş ekmeklerini üzerine bastırıp ıslatın. Pişen köfteleri bu ekmeklere sarın. Üzerine maydanoz serpip dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER

2 adet lavaş ekmeği
600 gr. yağlı kıyma
1 adet soğan
4 diş sarımsak
Kekik
Kırmızı pul biber
6 dal maydanoz
Tuz
Karabiber

Makarna salatası


Baklayı verev doğrayın ve yumuşayana dek haşlayın. Kararmasını önlemek için buz katılmış suda beş dakika bekletin ve süzün. Makarnayı haşlayın, süzüp tabağa alın. Baklayı zeytinyağında soteleyin. Bakla ve domatesi makarnayla harmanlayın. Üzerine yumurtaları koyun. Zeytinyağı ve tuz ekleyin.

MALZEMELER

1/2 paket makarna
Yeteri kadar su
250 gr. bakla
2 çorba kaşığı zeytinyağı
10 adet kiraz domates
2 adet haşlanmış yumurta Üzerine:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Cevizli çörek


Ekmek hamurunu, üzerine sıvı yağ ekleyerek yağı iyice çekene kadar yoğurun ve kabarması için bekletin. Kabarınca unlanmış bir zeminde ince açın. Eritilmiş tereyağı, tahin, pekmez ve şekeri karıştırın, hamurun her tarafına sürün. Kıyılmış cevizi de serip şeritler halinde kesin, rulo yapın. Fırın tepsisine yan yana, birbirlerine değecek şekilde dizin. Üzerine biraz pekmez gezdirip elinizle yayın. 190 derecedeki fırına verip 35-40 dakika kadar pişmeye bırakın.

MALZEMELER

2 adet ekmek hamuru
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı tahin
3 çorba kaşığı pekmez

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA