Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Sucuklu mantar çorbası
100 gr. mantar
3 adet sivri biber
1 adet parmak sucuk
3 kaşık un
1 kaşık tereyağı
1 çay bardağı süt
6 bardak su
1 adet soğan
Kıyılmış soğan ve mantarları, mantarlar yumuşayana kadar tereyağında kavurun. Üzerine unu serpin. Sütü ve suyu ekleyip karıştırarak 15 dakika pişirin. Ayrı bir yerde doğranmış sucukların üzerine az su koyup üç dakika pişirin. Suyunu çekince doğranmış sivri biberleri ekleyin. Sucuk ve biberler biraz pişince de çorbanın üzerine koyup servis yapın.

Peynirli enginar dolması
2 adet ayıklanmamış enginar
1 adet soğan
200 gr. lor peyniri
50 gr. rokfor peyniri
1 adet yumurta
2 dal dereotu
4 çorba kaşığı galeta unu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Enginarların orta kısımlarından yapraklarını kopartıp içine ulaşın. Tüylü kısmını bir kaşık yardımıyla alın. İçi boş ve kenarlarda yaprak olmalı. Yumurta, ince kıyılmış dereotu ve peynirleri karıştırıp enginarların içine doldurun. Galeta ununu yağla karıştırıp üzerlerini kapatın. Enginarları tencereye yerleştirin. Su ekleyip pişmeye bırakın.

Peynirli biberli bisküvi
5 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı kaşar peyniri
1 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı hardal
2.5 su bardağı un
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına tüm malzemeyi ekleyin, yoğurun ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Unlanmış zeminde yarım santim kalınlığında açıp kareler şeklinde kesin. Üzerine yumurta akı sürüp kırmızıbiber serpin. 190 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA