Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Şehriyeli domates çorbası
1 çay bardağı arpa şehriye
2-3 adet büyük boy domates
1 çorba kaşığı tereyağı
150 gr. kıyma
1 adet soğan
6 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Tuz, karabiber
Kıyma ve doğranmış soğanı tereyağında kavurup rendelenmiş domatesi ekleyin. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak iki-üç dakika pişirin. Su, şehriye, limon suyu, karabiber ve tuzu ilave edin. Şehriye yumuşayana kadar pişirin.

Sebzeli dana madalyon
1 kg. dana bonfile
1 adet havuç
2 adet sivri biber
3 dal taze soğan
6 diş sarımsak
2 dal maydanoz
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz Sos için:
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 çay bardağı su
Eti iki parmak eninde kesin. Üzerine iri doğranmış havuç, biber, soğan, sarımsak, maydanoz, tarçın, su, kekik ve tuz eklediğiniz eti; yumuşayana kadar pişirin. Çubuk tarçını çıkarıp madalyonları bir servis tabağına alın. Tencerede kalan su ve sebzeleri blender'dan geçirin. Nişastayı suyla açıp tencerede bir taşım kaynatın. Sonra etin üzerine gezdirin.

Zeytinli börek
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 çay bardağı çekilmiş haşhaş
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı zeytin ezmesi
1 çay kaşığı tuz
Yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine un, tuz ve az miktarda su ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Hamuru dinlendirip açın. Haşhaş, zeytin ezmesi ve çekilmiş cevizi, biraz sıvı yağla karıştırın. Hamurun üzerine harcı sürüp rulo yapın. Üzerine haşhaş serpip 200 derecelik fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA