Baklaları doğrayın. Bir tencereye yağları koyup doğranmış soğanı kavurun. Soğanın rengi dönmeye başlayınca baklayı ekleyin. 10 dakika kadar kavurup bulguru ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup suyunu ekleyin. Tuzunu katıp suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ilave edip karıştırın.
MALZEMELER
250 gr. bakla
2 su bardağı bulgur
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
3 su bardağı sıcak su
Maydanoz
Dereotu ve nane
Tuz
ENGİNAR ÇORBASI
Tereyağını eritin. Havuç, patates ve enginarları küp küp doğrayıp içine atın. Unu da ekleyip birlikte birkaç dakika kavurun. Üzerine süt ve suyu ilave edip 15 dakika pişirin. Dereotunu incecik kıyıp çorbaya ekleyin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet enginar
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/2 demet dereotu
HARDALLI KURABİYE
Tüm malzemeyi yoğurup streç filme sarın. Ardından buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıp kalıpla şekiller çıkarın. Üzerine çörekotu ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 180 derecede 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Tuz
2 su bardağı un