Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Krepli kavurma

Eti, rengi dönünceye kadar kızartın. Üzerine iri doğranmış soğanları, tarçını ve baharatları ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup yaklaşık iki saat boyunca pişirin. Krep için; yumurta, un, kabartma tozu ve sütü çırpın. Çok az yağlanmış tavaya birer kepçe dökerek arkalı önlü pişirin. Kreplerin üzerine didilmiş etleri koyun, minik domateslerle süsleyin.

MALZEMELER

1.5 kilo kuzu incik
3 adet soğan
1 adet kabuk tarçın
Tuz, kekik, kırmızıbiber l 1 çorba kaşığı tereyağı

KREP İÇİN:
1.5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu

PASTIRMALI ISPANAK

Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. İri doğranmış pastırmayı ilave edin ve bir-iki dakika çevirin. İri kıydığınız ıspanağı katın ve yumuşayana kadar pişirin. İçine süt, tuz ve karabiber ilave edin. Kaşıkla çukurlar açıp içine yumurtaları tek tek kırın ve bir-iki dakika pişirin.

MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
6 dilim pastırma l 500 gr. ıspanak yaprağı
2 çorba kaşığı süt
4 adet yumurta
Tuz, karabiber

CEVİZLİ ACILI POĞAÇA
Mayayı ılık sütün içinde beş dakika bekletip üzerine yumurta, yoğurt, tuz ve un ekleyerek yoğurun. İnce açıp yuvarlak şekillerde kesin. Soğanı rendeleyip kıyılmış ceviz, salça ve istediğiniz baharatla karıştırıp hamurun ortasına bir miktar yerleştirin. Hamuru tepsiye dizin. Kenarlarına yumurta sarısı sürün. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı yoğurt
10 gr. kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İÇİ İÇİN
1 soğan
1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı acı biber salçası

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA