Pandispanyayı ikiye ayırıp iki katından da bardak yardımıyla sekiz adet yuvarlak çıkarın. Bal ve suyu karıştırıp pandispanyaları ıslatın. Dondurmaları karıştırın. Bir adet pandispanyanın üzerine dondurma yayıp tekrar pandispanya ve tekrar dondurma olacak şekilde kaplayın ve derin dondurucuda bir saat bekletin. Üzerine rendelenmiş çikolata serpin.
MALZEMELER
1 adet hazır sade pandispanya
100 gr. vanilyalı dondurma
100 gr. böğürtlenli dondurma
100 gr. çikolatalı dondurma
100 gr. fıstıklı dondurma
2 çorba kaşığı bal
1 çay bardağı su
ÜZERİNE:
1 paket beyaz çikolata
MISIR ÇORBASI
Mısırların tanelerini bir bıçak yardımıyla sıyırın. Tereyağını eritin, sütü katın. Kaynayınca mısır ununu ilave edip bir-iki dakika çırpın. Tane mısır ve suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan alıp tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzerine yağda yakılmış pul biber dökün.
MALZEMELER
2 koçan mısır
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı mısır unu
5 su bardağı su
Tuz, karabiber