Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kolay ekmek kadayıfı

Bir su bardağı şekeri tavada karamelize olana dek pişirin. Başka bir yerde bir su bardağı şeker ve suyu kaynatın. Ekmek dilimlerini soğuk suyla biraz ıslatıp şişmelerini sağlayın. Şekerin içine şerbeti ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ekmekleri de içine ekleyip ocak üzerinde tüm şerbeti içine çektirin. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

4 adet dilimlemiş köy ekmeği
2 su bardağı şeker
200 gr. kaymak
2 su bardağı su
1 paket vanilya

Soğanlı kavurma


Sarımsakları ve arpacık soğanları, üzerine bir miktar zeytinyağı ekleyip beş dakika kavurun. Etleri ekleyin ve 15 dakika birlikte kavurun. İçine sivri biberleri ve kırmızıbiberi de doğrayın. Bir fırın tepsine aktarıp 20 dakika 190 derecede pişirin. Üzerine baharatları serpin.

MALZEMELER

500 gr. kuzu kuşbaşı
5 adet sivri biber
1 adet kırmızı dolamlık biber
1 su bardağı arpacık soğan
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt
Tuz, karabiber, kekik

Patlıcanlı pizza


Maya, süt, tuz ve şekeri karıştırın. Üzerine unu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bir saat dinlendirip ince açın. Üzerine dilimlenmiş patlıcan ve domates yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

MALZEMELER

10 gr. kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
2 patlıcan
2 domates 200 gr. kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA