Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli kuzu

Sebzeleri ve sarımsağı irice doğrayın. Maydanoz sapı, kekik ve tarhunu bir demet haline getirip mutfak ipiyle bağlayın. Eti, hiç yağ koymadan suyunu salıp çekene dek kavurun. Doğranmış sebzeleri, taze baharat demetini, tane karabiber ve tuzu üzerine ekleyin. Zeytinyağını gezdirip karıştırın ve ocaktan alın. Yemeği bir fırın kabına koyun, hiç su eklemeden üzerini alüminyum folyoyla kapatın. 40-45 dakika pişirin.

MALZEMELER

800 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
1 kabak
2 kırmızı biber
2 dolmalık, 1 sarı dolmalık biber
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz sapı
5 dal kekik
3 dal tarhun
Karabiber, tuz

MEYVELİ BÖREK

Kabukları soyulup dilimlenmiş şeftali ve ikiye bölünmüş kayısıları kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Su ile açılmış nişastayı ekleyip iki dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatıp karadutu ekleyin. Milföy hamurlarını 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Soğuyan iç harçtan hamurun bir kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER

8 adet milföy hamuru

İÇİ İÇİN:
4 adet orta boy şeftali
6 adet kayısı
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı su
1 çay bardağı karadut

ÜZERİNE:
Pudra şekeri

KAKAOLU KURABİYE
Sıvı yağ ve tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Un, vanilya ve kakaoyu eleyip karışımın üzerine ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Önce yumurta akına, sonra parça çikolataya bulayın. 15 dakika pişirip çıkartın.

MALZEMELER

3 su bardağı kepekli un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta akı
1 çay bardağı damla çikolata

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA