Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Böğürtlen soslu tatlı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 paket krema
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı toz jelatin Sos için:
300 gr. böğürtlen
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Şeker ve sütü kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde krema, vanilya, nişasta ve bir çorba kaşığı su ile açılmış toz jelatini karıştırın, azar azar ve karıştırarak şekerli süte ekleyin. Muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Islatılmış kalıplara pay edip buzdolabında dinlendirin. Sos için böğürtlenleri ve toz şekeri pişirin. Nişastayı ekleyin, bir-iki dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Tatlıyı tabağa alıp üzerine soğuk sos gezdirin.

Mısırlı Mücver
300 gr. mısır
2 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
25 gr. margarin
2 kaşık sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yumurta, tuz ve karabiberi çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Mısır ve rendelenmiş peyniri de koyup karıştırın. Margarin ve sıvı yağı kızdırın. Karışımdan birer kaşık koyarak önlü arkalı kızartın. Mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının gitmesini sağlayın. Soğuk olarak servis yapın.

Kepekli kurabiye
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı esmer şeker
2 su bardağı kepekli un
1 su bardağı normal un
2 çorba kaşığı kepek
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Zeytinyağı ve şekeri çırpın. Süt ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra üzerine normal ve kepekli un ile kepeği de ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hamuru birkaç dakika daha elinizle yoğurun. Yağlı kağıt yayılmış tepsiye elinizle parçalar koparıp şekil vermeden tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA