Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İrmikli incir sarma

Su ve şekeri üç dakika kaynatın, bal ekleyip ocaktan alın. İrmik, kuskus, zeytinyağı ve tuzu yoğurarak sert bir hamur elde edin ve 30 dakika dinlendirin. Doğranmıy incir, yağ, karanfil ve cevizi harmanlayın. Hamuru ikiye bölün. Oklava ile açarak 7 santim eninde, 20 santim boyunda iki hamur elde edin. Harcı da ikiye bölüp elinizle rulo yapın ve hamurların ortalarına yerleştirin. Hamurların uçlarını ortada birleştirip rulo yapın. Elinizle bastırıp yassılaştırın. Dilimleyip yağda kızartın, soğuk şerbetin içinde beş dakika dinlendirin.

MALZEMELER

3 su bardağı irmik
1 su bardağı haşlanmış kuskus
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz

HARÇ İÇİN:
10 adet taze incir
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kıyılmış ceviz
2 adet karanfil

ŞERBET İÇİN:
1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı bal

TEKİRDAĞ KÖFTESİ
Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Kıyma, irmik, un, yumurta, sarımsak, soğan ve baharatları çok iyi bir şekilde yoğurun. Ele yapışmayacak hale gelince dilediğiniz şekli verin. Köfteleri kızgın yağda kızartın. Yanında dilediğiniz garnitürle servis yapın.

MALZEMELER

600 gr. kıyma
1 çay bardağı irmik
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
6 diş sarımsak
1 adet soğan
1'er tatlı kaşığı kabartma tozu, kimyon, kekik
Tuz
Karabiber

SARIMSAKLI BÖREK
Tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yufkalardan bir tanesini ikiye bölün. Bir parçasını düz bir zemine serip üzerine erimiş tereyağı sürün, harcın yarısını dökün. Yarım yufkayı üzerine kapatın, ikişer parmak genişliğinde şeritler kesip bir ucundan tutarak bükün. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 dal kekik
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA