Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Lazanya salatası

Lazanyayı tuzlu ve az yağlı kaynar suda 10 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip ortadan ikiye bölün. Doğranmış domates, soğan ve kırmızı biberi, ince kıyılmış salatayı karıştırın. Mayonez ve yoğurdu biraz zeytinyağıyla karıştırın, sebzeli karışımın üzerine dökün. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp karıştırın. Bir kat lazanya, bir kat sebzeli karışım koyarak üç kat yapın. Üzerlerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

MALZEMELER

6 adet lazanya
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1/2 demet taze soğan
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1/2 göbek salata
1-2 çorba kaşığı mayonez
4 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber
Maydanoz

SARIMSAKLI TAVUK
Tavuğun içine ve dışına tuz ve karabiber sürün. İçine kekik, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Kenarlarını kürdanla kapatın. Tereyağını üzerine koyun. Önceden ısıtılmış fırında 60 dakika pişirin. Ayıklanmış sarımsakları tepsiye koyup 15 dakika daha pişirin. Tavuğu dilimleyip servis tabağına alın. Tepside biriken suya iki su bardağı su ekleyip sarımsaklarla kaynatın. Servis yapın.

MALZEMELER

1 adet tavuk
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
Taze biberiye, karabiber, tuz

TAHİNLİ ÇÖREK
Yumurta sarısı, yoğurt, tahin, sıvı yağ ve şekeri karıştırın. Kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan bir hamur oluncaya dek un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Kurabiyeleri önce çırpılmış yumurta akına, ardından da susama bulayıp tepsiye dizin. 25 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
4 çorba kaşığı susam
Aldığı kadar un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA