Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patatesli içli köfte

Soğanı ve kıymayı kıyma pişene kadar birlikte kavurun. Ceviz içi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Patatesleri haşlayıp ezin; yumurta akı, un, tuz, karabiber ve pul biberle yoğurun. Harçtan cevizden büyük parçalar koparın ve yuvarlayıp içli köfte yapar gibi ortalarını açın. İçine kıymalı harçtan koyup yağzını kapatın ve köfte şekli verin. Bol yağda kızartın ve sıcak servis yapın.

MALZEMELER

5 adet patates
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı tepeleme un
Tuz, karabiber, pul biber

İÇ MALZEME İÇİN:
300 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
2 dal maydanoz
Tuz, karabiber

ŞEKER BÖREK

Milföy hamurlarını unlu zeminde hafifçe açın ve dört eşit parçaya kesin. Ufalanmış beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve doğranmış sivri biberi karıştırıp milföylere paylaştırın. Bir milföy parçasının iki kenarını üst üste getirip uçlarını şeker paketi gibi kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

4 adet milföy hamuru
100 gr. beyaz peynir
4 dal maydanoz
1 adet sivri biber
1 adet yumurta sarısı

KİREMİTTE MANTAR
Küp doğranmış soğanı ve mantarları kavurun. Suyunu salıp çekince doğranmış domatesi, dilimlenmiş havuçları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip 10 dakika daha kavurun. Mantarlı harcı bir fırın kabına boşaltın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip fırında kaşar peyniri eriyene dek pişirin.

MALZEMELER

500 gr. mantar
1 adet soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet haşlanmış havuç
2 adet sivri biber
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA