Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Çikolatalı sufle

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvı yağ, krema, çikolata ve kakaoyu ilave edip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış kalıba boşaltın. Kabı, içi su dolu başka bir fırın kabının içine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Çırpılmış krema, pudra şekeri ve dilediğiniz meyveyle süsleyin.

MALZEMELER

80 gram bitter çikolata
2 adet yumurta
1 su bardağından toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı krema
2 çorba kaşığı kakao
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
1 su bardağı un


Haşlanmış patatesleri ezin. İçine rendelenmiş soğan, sıvı yağ, süt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Yufkalardan birini serin, üzerine patatesli harcın üçte birini koyup yayın. Üzerine ikinci yufkayı serip kalan harcın yarısını koyup yayın. Üçüncü yufkayı serin ve üzerine kalan harcı yayın. Rulo yapıp üç parmak kalınlığında dilimlere kesin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 180 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

5 adet haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 adet yufka
1/2 su bardağı kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber

ZEYTİNLİ MAKARNA SALATASI
Makarnayı haşlayıp süzün. Üzerine zeytinyağını, kıyılmış fesleğeni ekleyip harmanlayın. Beyaz peyniri, domatesi, salatalıkları ve çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri makarnanın üzerine ekleyip karıştırın. Son olarak kıyılmış dereotunu ekleyip servis tabağına aktarın.

MALZEMELER

50 gr. siyah zeytin
1/2 paket kepekli makarna
200 gr. beyaz peynir
5 yaprak fesleğen
2 adet domates
2 adet salatalık
1/2 demet dereotu
5 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA